Σελίδες

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

2.500 ΕΤΗ, ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΑ 2.500 ΕΤΗ, ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.


Εις ανάμνησιν των 2.500 ετών από τη διεξαγωγή της μάχης των Θερμοπυλών και της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, διεξήχθη λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον ιερό χώρο της Ολυμπίας, μία κατά κοινή ομολογία πολύ όμορφη εκδήλωση, την 1η Αυγούστου 2020, στο αθλητικό κέντρο Στρεφίου, του νομού Ηλείας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και συνδρομή του αθλητικού συλλόγου " Νέος Άρης Στρεφίου" καθώς επίσης του συλλόγου μας " Λακεδαιμονίων Πολιτεία", υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Την παρουσία του στην εκδήλωση έδωσε και ο αντιδήμαρχος Σπάρτης, Μιχάλης Βακαλόπουλος.

Στην όμορφη αυτή εκδήλωση συμμετείχαν το μουσικό συγκρότημα αρχαίας ελληνικής μουσικής "Ευτέρπη", με μέλη τους Αντώνη Κτενά και Κωνσταντίνο Φραγκή, ο Γιάννης Σταθάκος με τη λύρα του, η Ιωάννα Καρέντζου - Μακρή, ως αφηγήτρια, η Αθανασία Κούρβα, πρόεδρος της κοινότητας Στρεφίου και συντονίστρια κι επίσης οι Μαρία Τσιώτη, ενδυματολόγος, Μέμη Ζιώρη, αφηγήτρια, Χριστίνα Γαζή, χορεύτρια, Αλέξανδρος Παπαστρατηγάκης, γλύπτης και Ειρήνη Κανελλάκου, ζωγράφος.

Ο σύλλογός μας "Λακεδαιμονίων Πολιτεία", βοήθησε στην οργάνωση και διεξαγωγή της εκδήλωσης και συμμετείχε με την απόδοση αρχαίων ελληνικών ύμνων. Επιδίωξη του συλλόγου μας είναι πάντοτε, η γνωριμία και η ανάδειξη του αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος και Πολιτισμού.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου