Σελίδες

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ / ΣΠΑΡΤΗ

«Λακεδαιμονίων Πολιτεία» στην Αρχαία Ολυμπία.


Σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1/8 και ώρα 7:00 μμ στο Αθλητικό Κέντρο Στρεφίου στην Αρχαία Ολυμπία για τα 2.500 χιλιάδες χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών, Λάκωνες καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τα έργα τους.

Τιμώμενη πόλη στην εκδήλωση θα είναι η Σπάρτη και φιλοξενούμενος σύλλογος ο «Λακεδαιμονίων Πολιτεία», ο οποίος επιμελείται και παρουσιάζει την εκδήλωση, ενώ θα αποδώσει ύμνο. Μέλη του συλλόγου, μεταξύ άλλων, είναι οι Κυριάκος Χιώτης, Αποστόλης Ρηγάκος και Δημήτρης Έρης.

Η Σπαρτιάτισσα Ειρήνη Κανελλάκου θα παρουσιάσει την πρώτη ατομική της έκθεση (σκίτσα και καμβάδες ζωγραφικής) που περιλαμβάνει 10 έργα εμπνευσμένα από την αρχαία Ελλάδα και την ιστορία.

Ακόμα, θα υπάρξει έκθεση εικαστικών με θέματα από την Μάχη των Θερμοπυλών και την Ναυμαχία της Σαλαμίνας του Σπαρτιάτη Αλέξανδρου Παπαστρατηγάκη.

Θα ακολουθήσει ιστορική αναδρομή της Σπαρτιάτισσας αρχαιολόγου Ιωάννας Καρέντζου-Μακρή.

Στη συνέχεια θα εμφανιστεί η μουσική ομάδα «Ευτέρπη», μέλος της οποίας αποτελεί ο Σπαρτιάτης Κώστας Φραγκής (μέλος επίσης και των «Λακεδαιμονίων Πολιτεία»).

Επιπλέον, σύγχρονη μουσική με αρχαία λύρα, θα αποδώσει ο Λάκωνας Γιάννης Σταθάκος, ο οποίος διαθέτει εργαστήρι κατασκευής αρχαίων και παραδοσιακών οργάνων στο Ξηροκάμπι.

Τέλος, θα υπάρξει λαϊκό πρόγραμμα με το συγκρότημα των Λακώνων Βασίλη Γερόντζου και Κωνσταντίνου Κακούρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου