Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Ελληνική κοσμοαντίληψη 21/09/2019

Στόχος η καθιέρωση της Ελληνικής Κοσμοαντίληψης στο σήμερα.


   Η διατήρηση, όσο και η ανάδειξη της ιστορίας και της παράδοσης ενός τόπου, αποτελεί την βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη μιας υγιούς κοινωνίας πολιτών. Σε αυτή την βάση ο σύλλογός μας, δρα όλα αυτά τα χρόνια και αυτή είναι η αιτία που καθόρισε την στάση μας, δίπλα και όχι απέναντι στις σημαντικές εξελίξεις, αναφορικά με την Ελληνική Κοσμοαντίληψη, μετά την αναγνώριση της από το Ελληνικό κράτος ως Αρχαία Ελληνική Θρησκεία. 

   Μέλη και φίλοι του συλλόγου μας από τη Λακωνία και την Αθήνα, παραβρέθηκαν στις 21/09/2019 στην ίδρυση του Βωμού της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας, όπου μάλιστα συμμετείχε και ο Τελεστικός μας "άξονας εθιμικών εορτών της Σπάρτης", με δυο μέλη. Η προσέλευση του κόσμου ήταν πολυπληθής και πέρα από κάθε πρόβλεψη. Το δρώμενο έγινε λιτά και με τον απαιτούμενο σεβασμό. Έτσι λοιπόν, οι ακόλουθοι της Aρχαίας Ελληνικής Θρησκείας, απέκτησαν ένα σταθερό χώρο απόδοσης της λατρείας τους.


 Η Λακωνία μετά από όλη αυτή την διαδικασία "ζύμωσης", έφερε τα ακόλουθα σημαντικότατα αποτελέσματα:  
1) Η Λακωνία, έχει δύο εκπροσώπους της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας. 

Τον Έρη Δημήτριο Ολιβίδα  
και τον Χιώτη Κυριάκο Αρίων.
2) Η Λακωνία, θα είναι η υπεύθυνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου με έδρα την Σπάρτη θα μπορεί να συνεδριάζει με όλους τους κατά τόπους εκπροσώπους των νομών. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και πυροτεχνήματα, με γνώμονα και βάση, την αρχαία ελληνική γραμματεία, προχωράμε με σταθερά βήματα, χωρίς αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες, προς όφελος των πολιτών και με στόχο την καλλιέργεια των αρετών και τη γνώση. "Η γνώση της ιστορίας και της παράδοσης δεν είναι προγονολατρεία. Είναι ο τρόπος να γνωρίσεις τον εαυτό σου (τον κόσμο σου), για να αντικρίσεις το μέλλον το δικό σου και των παιδιών σου, με τον ορθό τρόπο."

Εικόνες από την Εκδήλωση:


















2 σχόλια: